31 maj 2009

Valet till Europaparlamentet 7 juni, 2009

Be och Rösta 2009

Valet till Europaparlamentet 7 juni, 2009

Finansiell tumult, ökande antisemitism och ett ökat försummande av de judisk-kristna värderingarna. Det är inte svårt att se ett svartmålat Europa!

Hursomhelst, som kristna är vi dem som "söker den stads bästa dit jag har fört er. När det går väl för den, går det också väl för er."* Dessutom är vi kallade att "be för alla i ledande ställning."** Det inkluderar också den europeiska ledningen.

Kampanjen "Be och Rösta 2009" siktar på att mobilisera, inspirera och informera troende kristna i Europa att vara delaktiga i valet till Europaparlamentet.

Genom att rösta i valet till Europaparlamentet väljer du vem som påverkar din framtid och det dagliga livet för nästan 500 miljoner européer. Om du inte bryr dig så gör någon annan det - och bestämmer vem som ska representera dig i det enda direktvalda storeuropeiska parlamentet. De valda parlamentarikerna skapar framtidens Europa för de kommande 5 åren.

De kommande åren kommer att bli avgörande för hur den Europeiska Unionen relaterar till dess judisk-kristna arv, hur det kommer att definiera religionsfrihet i Europa och utomlands, hur det kommer att hantera den ökande antisemitismen och hur det kommer att utveckla relationen till Israel.

I Europeiska Koalitionen för Israel är vi speciellt oroade över den ökade antisemitismen och det existentiella hotet som Israel upplever för tillfället. Vi tror att det är vårt kristna ansvar att stå upp för det judiska folket när de möter nya hot och utmaningar både i Europa och i Mellan Östern. På 1930-talet övergav kristna generellt det judiska folket. Detta är vår andra chans och vi vill inte missa den!

Vem ska vi rösta på?
Varje person måste bestämma själv vem den vill rösta på. Men för att göra det måste den veta vad parlamentarikern och dens politiska parti står för.

På denna hemsida kommer vi att presentera resultaten från en undersökning gjord till partikontoren i alla 27 medlemsstater där fem frågor ställdes som är relaterade till våra judisk-kristna värden och till relationen mellan EU och Israel. Vi tror att denna information är viktig för många av oss och hjälper oss att bestämma hur vi ska rösta.

Vi kommer också att förse dig med bakgrundsinformation om EU:s relationer till Israel och nuvarande utveckling som kommer att hjälpa dig att samtala med kandidaterna och till slut också finna din egen kandidat. På vår hemsida kommer du också att finna kandidater som presenterar sig själva i form av videoklipp.

Det är vår förhoppning och bön att du bestämmer dig att vara med i kampanjen genom att överlåta dig till följande tre saker:

1. Be för valet och för våra ledare i Europa.

2. Rösta i valet till Europaparlamentet den 7 juni 2009

3. Skicka detta meddelande till så många vänner som möjligt och uppmuntra dem att också göra samma överlåtelse.

Inga kommentarer: