24 september 2009

Svenska terrorister Oussama Kassir

"Svenska" terrorister: Oussama Kassir





Oussama Kassir föddes 1966 i Libanon och växte upp i en förmögen familj. Han gick i privatskolor, umgicks med barn till politiker och förmögna och beskrevs som en playboy. Han fortsatte sitt lyxliv i Stockholms krogvärld när han och familjen kom hit 1984. Men i Sverige hamnade han snabbt på den kriminella banan och dömdes första gången 1987 för skadegörelse och några år senare för urkundsförfalskning, försök till bedrägeri och varusmuggling och 1991 till narkotikabrott, och är därefter dömd i Sverige för ytterligare ett tiotal brott.

Oussama Kassir var också den första som misstänktes och åtalades enligt den nya svenska lagen om terroristbrott, som tillkom efter 11 septemberattentaten. Men det fallet, från 2003, slutade med att han enbart dömdes för olaga vapeninnehav.

I samtalet med DN 2004 försvarade Oussama Kasir al-Qaida-ledaren bin Ladin:

– Jag älskar bin-Ladin. Jag är stolt över honom. Han stormar inte hus, han dödar inte barn. Han kämpar för sin religion.

För att i nästa mening säga att 11-septemberattentaten var ”jättebra” trots att de drabbade tusentals oskyldiga civila:

– Dom behövde den smällen, amerikanarna. Muslimerna har lidit kraftigt av amerikanarna. Jag tyckte det var bra.


DN


1 kommentar:

Anonym sa...

helt rätt USA behövde den smällen men inte bara för förtrycket mot muslimer utan oxå för att inse att dom e inte onåbara... alla är vi samma skapelse och kapitalistisk utsugning av världen från USA:s sida e inte ok... Tack Bin laden och frid vare med er modiga piloter som offrade er för oss alla